210 958 2176 athinapoint@gmail.com

Τα προγράμματα μας

Τα κέντρα μελέτης Point λειτουργούν ένα ευρύ πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα σε μαθητές όλων των ηλικιών να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να βελτιώσουν την απόδοση τους.

Τα κέντρα Point είναι στελεχωμένα από μια έμπειρη και ενθουσιώδεις ομάδα ανθρώπων-παιδαγωγών, κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων που διαθέτουν υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού.

Δημιουργική Απασχόληση

Οι μικροί μαθητές, παίρνουν μέρος σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, κατάλληλα προσαρμοσμένα στην ηλικία τους. Τα τμήματα λειτουργούν με την επίβλεψη υπευθύνων παιδαγωγών, σε σύγχρονα διαμορφωμένους και ασφαλείς χώρους. Τα τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας , λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

 

Λιλιπούτειο Σχολείο

Το Λιλιπούτειο σχολείο λειτουργεί τμήματα στα οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 13:30μ.μ – 15:30μ.μ. Το πρόγραμμα σπουδών έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα του  προ νήπιου και νήπιου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. 

Μελέτη μαθημάτων (6-17 ετών)

Για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου

Τα κέντρα μελέτης σχολικών μαθημάτων Point, αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιλογή στην καθημερινή προετοιμασία των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Η μελέτη σχολικών μαθημάτων, επιτυγχάνεται τόσο με τη συνδρομή υπεύθυνου, αξιόλογου και έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και με τη χρήση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών εργαλείων.

 

Το πρόγραμμα μελέτης σχολικών μαθημάτων Point περιλαμβάνει:

1) Φύλαξη βιβλίων
2) Παραλαβή των μαθητών δημοτικού έξω από το σχολείο
3) Ελαφρύ γεύμα
4) Μελέτη σχολικών μαθημάτων
5) Εκπαιδευτική δραστηριότητα
6) Ενημέρωση γονέων
7) Ενισχυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας
8) Ανάπτυξη και δημιουργικότητα
9) Σχολείο γονέων

Ανάπτυξη και δημιουργικότητα (3-17 ετών)

Αναπτύσσοντας τον Λόγο  

Το συγκεκριμένο τμήμα αναλαμβάνει να εμπλουτίσει, βελτιώσει και αναδείξει τις δεξιότητες των μαθητών με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες. Το ωράριο του εργαστηρίου είναι διάρκειας μιας ώρας, 4:30μ.μ. – 5:30μ.μ., 3 φορές την εβδομάδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης.

 

Αναπτύσσοντας το Έργο

Το συγκεκριμένο τμήμα με την συμβολή εργοθεραπευτών, αναλαμβάνει να προσφέρει στους μαθητές την ικανότητα και την αυτοπεποίθηση να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν με επιτυχία σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το ωράριο του εργαστηρίου ανάπτυξης του έργου είναι διάρκειας μιας ώρας, 4:30μ.μ – 5:30μ.μ, 2 φορές την εβδομάδα.

Σαββατιάτικο Camp

Αναπτύσσοντας τις μαθηματικές ικανότητες

Το τμήμα έχει ως στόχο να ενισχύσει τις μαθηματικές ικανότητες τω παιδιών. Η εξάσκηση σε συνεχείς υπολογισμούς βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν τις μαθηματικές τους ικανότητες.

 

 

Εργαστήρι Ζωγραφικής

Η ζωγραφική μαθαίνει στα παιδιά να εκτιμούν την ομορφιά, να σκέφτονται δημιουργικά,να ορίζουν τους εαυτούς τους, να μοιράζονται και να σέβονται το ένα τη δουλειά του άλλου, να έχουν άποψη για την τέχνη, να ελέγχουν τα αισθήματά τους, να νοιώθουν όμορφα, να είναι ευτυχισμένα, να ξεπεράσουν τις φοβίες τους. Το ωράριο του εργαστηρίου της ζωγραφικής είναι 1,5 ώρα κάθε Σάββατο.

 

Μουσικό Θέατρο

Το παιδί μαθαίνει να παρακολουθεί μένοντας ήσυχο, να χαλαρώνει και να συγκεντρώνει την προσοχή του. Βοηθά στην γλωσσική του ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του και των ιδεών του. Ελευθερώνει την φαντασία του μέσα από την μίμηση, το χορό και το τραγούδι. Το ωράριο του εργαστηρίου του Μουσικού θεάτρου είναι 1,5 ώρα.

Λέσχη Ανάγνωσης

Το εργαστήρι βοηθά τα παιδιά να βρουν το προσωπικό τους χαρακτήρα την ώρα της φιλαναγνωσίας, έτσι ώστε να γίνει, ώρα ψυχαγωγίας και χαλάρωσης από το σχολείο. Το ωράριο της λέσχης είναι 1,5 ώρες κάθε Σάββατο.

 

«Σχολείο Γονέων»

Πάντα με την βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και οδηγό μας την αγάπη μας για τα παιδιά, συζητούμε και αναζητάμε λύσεις στην καθημερινή αποτελεσματική επικοινωνία μαζί τους.Οι συναντήσεις γίνονται ένα Σάββατο κάθε μήνα.

 

Καλοκαιρινά Προγράμματα

 Summer school  4 – 15 ετών

Τα παιδιά 4-15 ετών διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα καλοκαιρινών μαθημάτων με βάση τα ταλέντα τους, τις προτιμήσεις και δεξιότητες τους βοηθώντας τα με αυτό τον τρόπο να αναπτύξουν την αυτοεικόνα και αυτοπεποίθηση τους.

Τα καλοκαιρινά μαθήματα γίνονται πάντα με οδηγό, ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε μαθητή. 

 

Exam Summer school  13 – 17 ετών

Αφορά όλους τους μετεξεταστέους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που θα συμμετέχουν στις εξετάσεις Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προαχθούν στην επόμενη τάξη. Τα προγράμματα για τους μετεξεταστέους μαθητές Σεπτεμβρίου,είναι ατομικά ή ομαδικά, ενώ διαμορφώνονται με βάση τις διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις του κάθε μετεξεταστέου μαθητή. 

Εορταστικά προγράμματα (3-17 ετών)

Στόχος των προγραμμάτων είναι:

1) Η γνωριμία των παιδιών με νέες γνώσεις και πρωτότυπους τρόπους μάθησης.

2) Η επαφή των παιδιών με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις.

3) Η προετοιμασία των μαθητών γυμνασίου και λυκείου για τις σχολικές εξετάσεις.

Τα εορταστικά προγράμματα που προσφέρονται στα κέντρα Point λειτουργούν καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 8:00π.μ – 17:00μ.μ για τα μικρότερα παιδιά, ενώ τα προγράμματα προετοιμασίας εξετάσεων 14:00μ.μ-17:00μ.μ .

 

Τα διαθέσιμα προγράμματα είναι:

1.       Πρωτοχρονιάς

2.       Χριστουγέννων

3.       Πάσχα

4.       Άνοιξη

 

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Τα κέντρα μελέτης Point, οργανώνουν συναντήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος θα εκτιμήσει τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού, τις προσωπικές του κλίσεις και θα λειτουργήσει συμβουλευτικά, προτείνοντας επαγγελματικές κατευθύνσεις. Στις συναντήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού χρησιμοποιούνται πρωτοποριακά εξειδικευμένα λογισμικά, τα οποία και θα βοηθήσουν στην όλη διαδικασία, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Οι συναντήσεις έχουν τέσσερα στάδια.

1.       Την συνέντευξη

2.      Την αξιολόγηση μέσω του test

3.      Την έκδοση της γνωμάτευσης

4.      Την συνάντηση και συζήτηση των αποτελεσμάτων

 

Πληροφορίες για εγγραφές στο Σαββατιάτικο Camp:

Κέντρο μελέτης Point Ασπρόπυργος: 210.5575229

Κέντρο μελέτης Point Καμίνια: 211.7158728

Κέντρο μελέτης Point Ν. Κόσμος: 211.7156644

Κέντρο μελέτης Point Περιστέρι: 217.7396864

Κέντρο μελέτης Point Ρέθυμνο- Ατσιπόπουλο :28310.33355

Κέντρο μελέτης Point Γαλάτσι: Τράλλεων 88, Τηλ: 210.2927920