210 958 2176 athinapoint@gmail.com

Ευκαιρία για δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι

Αγαπητοί γονείς,

Η διαμορφωθείσα κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για όλους μας αλλά κυρίως για τα παιδιά, τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν το καθημερινό τους πρόγραμμα, να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή έχοντας απομακρυνθεί από τους δασκάλους τους, τους συμμαθητές τους και κατ’ επέκταση από το παιχνίδι. Περνώντας αρκετό χρόνο στο σπίτι, συχνά, παραπονιούνται πως πλήττουν ενώ δεν μπορούν να διοχετεύσουν την ενέργεια τους σε κάποια δραστηριότητα με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν.

Από τη μεριά σας, ως γονείς, καλείστε να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση επιδεικνύοντας κατανόηση και υπομονή. Αναζητάτε συνεχώς τρόπους να απασχολείτε εποικοδομητικά τα παιδιά, κρατώντας τα σε πνευματική εγρήγορση. Εξάλλου, γνωρίζουμε πως πολλές φορές ανησυχείτε για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι τόσο στην πνευματική ανάπτυξη τους όσο και στη σωματική.

Αντιλαμβανόμενοι τους φόβους και τις ανησυχίες σας, συντάξαμε ορισμένες προτάσεις ώστε η καραντίνα να αποτελέσει για εσάς και τα παιδιά σας μια ευκαιρία να περάσετε όμορφες, δημιουργικές στιγμές στο σπίτι χτίζοντας αξέχαστες αναμνήσεις από αυτή την περίοδο. Πρώτα από όλα, είναι γνωστό πως η παραμονή στο σπίτι και η πλήξη συμβάλλουν στην κατανάλωση σνακς, συχνά αμφιβόλου ποιότητας. Για αυτό το λόγο, σας προτείνουμε να συζητήσετε με τα παιδιά σας για την αξία της Μεσογειακής διατροφής και από κοινού να συντάξετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Έτσι, θα μάθουν να τρέφονται σωστά υιοθετώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Επίσης, έχουμε συμπεριλάβει ορισμένες εύκολες συνταγές που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας, έτσι ώστε να γνωρίσουν τη διαδικασία του μαγειρέματος. Ένα είναι σίγουρο, πως θα απολαύσουν περισσότερο κάτι που έφτιαξαν τα ίδια.

Επιπλέον, σας παραθέτουμε ορισμένες δραστηριότητες που στοχεύουν στη σωματική εκγύμναση των παιδιών. Το παιχνίδι στην κλασική του μορφή αποτελεί μια διασκεδαστική εκτόνωση για τα παιδιά. Μη διστάσετε να τους επιτρέψετε να παίξουν κρυφτό και άλλα παραδοσιακά παιχνίδια μέσα στο σπίτι, πάντα βέβαια, με τους κανόνες τους θα ορίσετε. Επίσης, δείτε μαζί και κάντε γιόγκα και ζούμπα γελώντας και διασκεδάζοντας. Ανάλογα παιχνίδια μπορείτε να παίξετε και κατά τις βόλτες σας στο πάρκο.

Τέλος, σας προτείνουμε ορισμένες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Αφήστε τα παιδιά να ασχοληθούν με την κηπουρική, βοηθήστε τα  να φτιάξουν πασχαλινά δώρα για τους νονούς και να πλέξουν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Φτιάξτε κουκλοθέατρο με υλικά που έχετε στο σπίτι, υποδυθείτε ρόλους καλλιεργώντας τους τη φαντασία και την ενσυναίσθηση.

Οι δραστηριότητες που σας προτείνουμε θα σας βοηθήσουν να βρείτε δημιουργικούς τρόπους να απασχολήσετε τα παιδιά και να διασκεδάσετε όλα τα μέλη της οικογένειας μαζί.

Τα κέντρα μελέτης Point κατανοούν τις ανάγκες τόσο τις δικές σας όσο και των παιδιών, για αυτό και προσπαθούμε αν και δε συναντιόμαστε με το συνηθισμένο τρόπο να σας βοηθήσουμε. Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε επιπλέον χρειαστείτε.

Να περάσετε όμορφα και να απολαύσετε το χρόνο με την οικογένεια σας.

Με εκτίμηση,
Κέντρα Μελέτης Point

Δωρεάν υλικό μπορείτε να βρείτε πατώντας στους ακόλουθους συνδέσμους:
Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες
Η απεργία των λαχανικών – Χάρης Γαντζούδης
Διατροφή
Εξασκώ το πνεύμα μου στο σπίτι
Γυμναστική στο σπίτι