210 958 2176 athinapoint@gmail.com

Ανάπτυξη και δημιουργικότητα

Οι μαθητές των κέντρων Point έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία σειρά από μαθήματα του προγράμματος ανάπτυξης και δημιουργικότητας. Τα προγράμματα που έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένας μαθητής είναι τα ακόλουθα:

Αναπτύσσοντας τον Λόγο   

Το συγκεκριμένο τμήμα αναλαμβάνει να εμπλουτίσει, να βελτιώσει και να αναδείξει τις δεξιότητες των μαθητών με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες. Οι ομάδες λόγου με την βοήθεια λογοθεραπευτών, θα δώσουν στους μαθητές μας τις δυνατότητες που χρειάζονται για να βελτιώσουν την μελέτη τους και να αναδείξουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους. Το εργαστήριο διαρκεί μία ώρα, 4:30μ.μ. – 5:30μ.μ., 3 φορές την εβδομάδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης. Πριν το πρόγραμμα προηγείται διάλειμμα 15 λεπτών με μικρά γεύματα που παρέχει το κέντρο μας.

 

Αναπτύσσοντας το Έργο

Το συγκεκριμένο τμήμα με την συμβολή εργοθεραπευτών, αναλαμβάνει να προσφέρει στους μαθητές την ικανότητα και την αυτοπεποίθηση να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν με επιτυχία σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το ωράριο του εργαστηρίου ανάπτυξης του έργου είναι διάρκειας μιας ώρας, 4:30μ.μ – 5:30μ.μ, 2 φορές την εβδομάδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης. Πριν το πρόγραμμα προηγείται διάλειμμα 15 λεπτών με μικρά γεύματα που παρέχει το κέντρο μας.

 

Αναπτύσσοντας τις μαθηματικές ικανότητες

Το τμήμα έχει ως στόχο να ενισχύσει τις μαθηματικές ικανότητες των παιδιών. Η εξάσκηση σε συνεχείς υπολογισμούς βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν τις μαθηματικές τους ικανότητες. Το τμήμα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 3:00μ. – 4:00μ.μ

 

 

 

Εργαστήρι Ζωγραφικής

Η ζωγραφική μαθαίνει στα παιδιά να εκτιμούν την ομορφιά, να σκέφτονται δημιουργικά,να ορίζουν τους εαυτούς τους, να μοιράζονται και να σέβονται το ένα τη δουλειά του άλλου, να έχουν άποψη για την τέχνη, να ελέγχουν τα αισθήματά τους, να νοιώθουν όμορφα, να είναι ευτυχισμένα, να ξεπεράσουν τις φοβίες τους. Η ζωγραφική βοηθά τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους. Το ωράριο του εργαστηρίου της ζωγραφικής είναι 1,5 ώρα κάθε Σάββατο 10:00π.μ – 11:30π.μ

 

Μουσικό Θέατρο

Το θέατρο έχει τη δύναμη να βοηθήσει στην πνευματική καλλιέργεια ενός παιδιού και να το κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει και άλλη μορφή έκφρασης. Είναι μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στο παιδί συναισθήματα, γνώσεις και μηνύματα. Το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους σε ένα παιδί: από την πλευρά του θεατή παρακολουθώντας μια παράσταση και από την πλευρά του ηθοποιού, όπου το παιδί συμμετέχει ενεργά και βιώνει το θεατρικό ρόλο. Έτσι το παιδί ψυχαγωγείται. Μαθαίνει να παρακολουθεί μένοντας ήσυχο, να χαλαρώνει και να συγκεντρώνει την προσοχή του. Βοηθά στην γλωσσική του ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του και των ιδεών του. Ελευθερώνει την φαντασία του μέσα από την μίμηση, το χορό και το τραγούδι. Το ωράριο του εργαστηρίου του Μουσικού θεάτρου είναι 1,5 ώρα κάθε Σάββατο 11:30π.μ – 1:00μ.

 

Λέσχη Ανάγνωσης

Το εργαστήρι φιλαναγνωσίας μαθαίνει στα παιδιά ότι η ανάγνωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και τα βοηθά να εντάξουν το βιβλίο στη ζωή τους.Το εργαστήρι βοηθά τα παιδιά να βρουν το προσωπικό τους χαρακτήρα την ώρα της φιλαναγνωσίας, έτσι ώστε να γίνει, ώρα ψυχαγωγίας και χαλάρωσης από το σχολείο. Το ωράριο της λέσχης είναι 1,5 ώρες ένα Σάββατο κάθε μήνα 3:00μ.μ – 4:30μ.μ

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο του εργαστηρίου

Συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί:

8 Απριλίου 2017   Ο γύρος του κόσμου με ένα ζευγάρι παπούτσια
Δείτε εδώ

 

 «Σχολείο Γονέων»

Το «Σχολείο Γονέων» είναι ένα ιδιότυπο σχολείο που λειτουργεί στα Κέντρα Point. Στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σχετικά με τα παιδιά. Πάντα με την βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και οδηγό μας την αγάπη μας για τα παιδιά, συζητούμε και αναζητάμε λύσεις στην καθημερινή αποτελεσματική επικοινωνία μαζί τους. Στο «Σχολείο Γονέων» παρουσιάζονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης πάντα με καλή διάθεση, καφέ και νόστιμα κουλουράκια. Οι συναντήσεις γίνονται ένα Σάββατο κάθε μήνα 15:00 – 16:00 

Θέματα συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί:

 

11 Μαρτίου 2017  Όρια και παιδί
Δείτε εδώ

 

13 Μαΐου 2017  Πώς οι προσδοκίες των γονιών επηρεάζουν τα παιδιά ;
Δείτε εδώ

 

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Φέτος αρκετοί μας μαθητές συμμετείχαν στο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Αρχικά να ευχαριστήσουμε πολύ τον κο Παρούτσα για την άριστη συνεργασία και το εξαιρετικό υλικό που έθεσε στη διάθεσή μας. Ομολογουμένως έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικό μηχανισμό επαγγελματικού προσανατολισμού που με απλές και κατανοητές ερωτήσεις, μπορεί ένας σύμβουλος να καθοδηγήσει με ασφάλεια το μαθητή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές επιλογές που να ταιριάζουν με τις δεξιότητες και τα προσόντα του, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι λαμβάνεται υπόψη και η δυνατότητα απορρόφησης από την αγορά εργασίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν έχουν την δυνατότητα να επανεκτυπώσουν τα αποτελέσματα του τεστ τους από εδώ http://paroutsas.jmc.gr/triodon/start.php κάνοντας χρήση του μοναδικού κωδικού που τους έχει σταλεί βλέποντας αποκλειστικά και μόνο οι ίδιοι τα δικά τους αποτελέσματα.

 

Πληροφορίες για εγγραφές:

Point Ασπροπύργου: Πλάτωνος 13, Τηλ : 210.5575229

Point Καμινίων: Αμοργού & Οριγώνης, Τηλ : 211.7158728

Point Ν. Κόσμου: Ευδόξου και Αγκύλης 51Α, Τηλ : 211.7156644

Point Περιστερίου: Μωρογιάννη 46 & Ιθάκης, Τηλ : 217.7396864

Point Ρεθύμνου – Ατσιπόπουλο: Χαραλάμπου Λιάνδρη, Τηλ: 28310.33355

Point Γαλατσίου: Τράλλεων 88, Τηλ: 210.2927920